Giacomo Perticara


Automotive fotograaf 

 Ik streef ernaar om mijn passie & emotie te brengen in elke foto dat ik maak.

Het creëren van impactvolle high-end fotografie is altijd de doelstelling voor mij

Mini Cooper S

Als autofotograaf

Als autofotograaf ligt mijn focus altijd om elke auto in de juiste stijl of setting te plaatsen, dit voor beiden commerciële of particuliere fotografie. Er zal altijd begonnen worden met een concept.
Alle aspecten zullen afgewogen worden , zoals:

• Focus op snelheid?

• Vrijheid?

• Verbruik?

• Veiligheid?

• Luxe?

• Wie is het publiek?

De andere aspecten zijn onder meer locatie, compositie, beweging, belichting en verwerking. Als autofotograaf zal ik inspelen op de omgeving en het gebruik van een auto. Er moet een ideale plek zijn voor de opname die de aantrekkingskracht van de auto benadrukt en er niet van afleidt. Dit geldt ook voor het juiste tijdstip en verlichting. Door me te concentreren op deze externe omgevingsfactoren, stel ik als autofotograaf het best mogelijke scenario op om geweldige foto’s te kunnen maken.Wat is autofotografie?

Autofotografie oftewel automotive photography, is het professioneel fotograferen van auto’s (en motoren).

Een autofotograaf gebruikt verlichting, locatie & nabewerking om het voertuig er zo aantrekkelijk uit te laten zien. Door creatief ontwerp toe te passen met passie, creëert de autofotograaf afbeeldingen die de fabrikant kan gebruiken om zijn product onder de aandacht te brengen en ervoor te zorgen dat mensen het willen bezitten.

De fotograaf moet passie hebben voor auto’s en begrijpen wat er nodig is om ze er fantastisch uit te laten zien. Een gloednieuw, exclusief model staat niet garant voor een goed imago. Het is aan de autofotograaf om een ​​winnende foto te maken.

Workshops

Wil je de basics leren van fotografie & styling? Zodat je hiermee zelf aan de slag kan? Op aanvraag doe ik diverse workshops aanbieden op elk niveau.


Autofotografie, een passie

Met een vader die zelf sleutelde en een oom dat auto detailer is ben ik van jongs af aan altijd betrokken geweest met prachtige wagens. Dit heeft geresulteerd dat ik als kleine jongen de passie al vroeg over kreeg.

De tand des tijds en het vele lassen van mijn vader in de garage liet me al snel beseffen dat niet alle wagens eeuwig zullen bestaan. Maar door middel van fotografie ik het in een zekere zin wel kon borgen. Samen heeft dit geresulteerd in mijn huidige passie, namelijk autofotografie.

Alfa Romeo

Iets op de planning of vragen? Ik denk graag met je mee.

Contact

Automotive samenwerkingen

Autofotografie tips